marți, 28 ianuarie 2014

Burek cu branza




1 pachet foi de placinta
800 gr branza dulce
5 oua
200 gr smantana
sare dupa gust

Pentru topping:

100 ml lapte sau apa minerala (eu am pus lapte)
100 gr smantana
1 ou

Foile de placinta le scotem din congelator cu 2-3 ore inainte.

Intr-un bol mai mare amestecam branza zdrobita cu o furculita cu ouale usor batute, smantana si sare dupa gust.

Ungem o tava cu putin ulei si asezam in tava 2-3 foi de placinta pe care le ungem cu ulei. Turnam  o parte din compozitia de branza (cam 1/3 din compozitie am pus eu). Asezam deasupra iar 3 foi de placinta si le ungem cu putin ulei, turnam iar din compozitia cu branza si tot asa pana se termina branza. Asezam deasupra 3 foi de placinta, le ungem cu ulei . Cu ajutorul unui cutit bine ascutit portionam burekul.


Intr-un bol punem laptele,smantana si oul si le batem cu un tel. Turnam toppingul peste burek si il dam la cuptorul preincalzit cam 45 de minute la 170 grade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu